Nyfödd-/Bebis fotografering


En nyföddfotografering eller bebisfotografering är en fotografering som görs utomhus eller hemma hos er. Att fånga knoddens första dagar, när ni precis har blivit blir föräldrar eller när ert barn blir ett större syskon till en liten är fantastisk. Mitt mål är att fånga naturliga, drömmiga och personliga bilder som ni kan spara för evigt.

Vad gör en bra bebisfotograf?

Det kan vara omtumlande att komma ut i en helt ny värld, både som förälder och bebis. Jag som fotograf vet detta och förstår att det kan vara lite nervöst. Men lugn det kommer gå bra. Alla barn är olika och därför ser alla bebisfotografering olika ut. Mycket anpassas efter barnet och hur er situation ser ut. Jag är lyhörd och van så ni kan vara lugna, ni kommer få en fantastisk fotograferingen.

Bra att veta inför nyföddfotografering:

Lugn ingen stress. Jag har haft par som ring mig i panik över att bli sen, men det är ingen fara. Jag vet att det kanske inte alltid blir som man tänkt när man ska iväg med en bebis. Ni gör ert bästa och jag är en hejare på att planera in lite extra tid.

En bebis är sömnig. En liten sover mycket de första månaderna och därför kan det vara tröttsamt att bli fotad. Som tur är ju bebisar otroligt söta när de sover. Jag planerar alltid att vi får in både bilder när lillen är vaken och sover.

Jag finns här för er.
Jag älskar detta och att fånga drömmiga bilder är vad jag gör. Jag älskar att skapa och bollar gärna med er så vi får till en riktigt härlig fotografering.

SE PRISLISTA

Är fotografering utomhus bättre än inomhus?

En bebis fotografering kan ske både inomhus och utomhus. Om den nyfödda är under 5 månader passar det bättre inomhus då de kan försvinna lite i utomhuskläder. Men sen funkar det jättebra utomhus. För att bilder ska bli bra inomhus behövs ett fönster med fint ljusinsläpp vilket de flesta hus har. En fotografering ute passar i de flesta väder och kan bli otroligt drömmig. Jag älskar exempelvis fält och öppna landskap som hjälper till att skapa ett djup i bilder. Inför fotograferingen pratar vi ihop om vad som skulle passa er bäst.

Tips på bra kläder inför bebisfotografering?

Kläder är en stor del av en fotografering, då kläderna bestämmer mycket av känslan i bilden. Inget fel på Spiderman eller Elsa men dom passar inte in här. Jag rekommenderar alla mina kunder att välja toner som känns naturliga och tidlösa. Sen ska ni såklart välja kläder ni är bekväma i. Här nedan har jag skrivit tre olika sätt att styla en fotografering.

  • För en varmare atmosfär, väljer ni varmare/jordliga toner eller färger i dina kläder. Detta är färger som  brun, röd, ecru, khaki, orange och ockragul.
  • En fräschare stämning och lättare atmosfär skapas genom att du väljer, ljusa toner,. Detta är exempel alla olika nyanser av vitt.
  • Om du vill ha en lite svalare atmosfär, använd kallare nyanser. Detta är färger som blå, grå, grön. Dessa färger är fina att att kombinera med svart eller ecru. 

Jag kommer ge er mer tips när ni har bokat er på en fotografering för att era bilder ska bli så fantastiska som möjligt.

Vad kostar en barnfotografering?

Kostnaden för själva fotograferingen, all hjälp, leverans och guidning är 1700 kr. Ni kan sedan välja mellan tre olika bildpaket Lilla-, Mellan- eller Stora Paketet, beroende på vad som passar er. Priserna och paketen kan ni läsa mer om här.

Varför kostar det vad det kostar?

En fotografering är en investering för framtiden. Mitt mål är att göra denna investering så bra som möjligt för dig. Så likt man undersöker en aktie ger jag mig ut innan en fotografering och letar upp magisk platser, ger råd och tips och guider. För att när vi ses vill jag att ni ska känna er förberedda och lugna. Efter fotograferingen spenderade jag timmar på att efterbehandla och redigera era bilder för att ge dom den rätta känslan. Redigering är en otroligt stor del för oss fotografer och mångas unika stil ligger just i redigeringen som händer efter vi ses. Helt enkelt så betalar du för ett proffs och kvalité.

Kan man få det billigare?

Såklart! Men inte hos mig. Likt som vid många yrken betalar man för erfarenhet och expertis.

Några snälla ord

”Supernöjd med familjefotograferingen som vi hade med Matilda! Matilda lyckades arrangera spontana bilder och samtidigt få oss alla att känna oss bekväma framför kameran. Älskar varenda bild och kommer utan tvekan kontakta Matilda för framtida uppdrag!”

Jennifer och Axel

”Att fotograferingen skedde hemma hos oss gjorde att barnen kunde vara sig själva och var inte nervösa alls!"

Mikaela och Joakim

”Men WOW, har nog aldrig blivit så bra på bild förut!!!! Så fantastisk fina bilder, du är helt otrolig. TACK TACK TACK!"

Tess och Wilhelm

Säg hej!

Har du några frågor eller vill du boka ett uppdrag? Tveka inte att höra av dig.

Tack!

Ditt meddelande har mottagits.
Jag återkommer med svar inom 1-2 arbetsdagar.
Oops! Något gick fel, försök igen eller skriv till mig direkt på info@whiskeywithmilkstudio.com